Dzien dobry weekendowo 😉
Jak tam u Was, juz po zielonej dawce pysznosci, czy wszystko przed Wami?
Dzisiaj salatke przygotowalam w „misce” z polowy arbuza.
Bardzo smaczna, banalnie prosta. Nie zajmuje duzo czasu i jest syta, zwlaszcza jesli do tego zagryziemy migdalami- (namoczonymi)
Migdaly, tluszcze wspaniale komponuja sie z zielenina i warzywami. Tluszcze mozna laczyc z zielenina.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Pol salaty lodowej
Polowa startego czerwonego ziemniaka
20 czarnych oliwek (oliwki kupujemy tylko w sloiku, nigdy w puszce)
Mam to szczescie, ze drzewka oliwne rosna obok mojego domu, wlasciciele specjalnie je marynuja, sa doskonale w smaku.
15 koktajlowych pomidorkow
Czerwona papryka ( nie widac, na zdjeciu skryla sie w salcie) 🙂
Natka zielonej pietruszki ( 3 garscie)
Starty zabek czosnku, odrobina soli morskiej, pieprz cayenne
Smacznego!
Tagi: co jedza witarianie , joanna balaklejewska , salatka , surowa dieta , witarianizm , zdrowe odżywianie
Asiu, ja poprosze wiecej takich salatek 🙂 Zrobilam wczoraj dla gosci salatke w arbuzie. Super pomysl kochana. Usciski 🙂 Pytanie z innej beczki, moze jakies porady odnosnie kleszczy? Nie mozna sobie z ta plaga poradzic 🙁
Superł sałatko – obiad 😉 Bardzo lubię sałatki i często je robię 🙂 pozdrawiam serdecznie
W moim menu coraz wiecej salatek, coraz wiecej owocow. To wspaniale miec taka motywacje. Moje dzieci coraz lepiej jedza. Nie jest to jeszcze szczyt moich marzen, ale powoli. Dzisiaj zrobilam warzywa zawijane w salate 🙂
Fajnie dziewczyny ciesze sie razem z Wami, podanie salatki wcale nie musi byc nudne 🙂
Liczy sie kazdy szczegol, zwlaszcza kiedy karmimy nasze dzieciaki:)
Wszystkiego dobrego <3