Mus karobowy – energetyzująca łagodność

Dzisiaj przygotowałam dla mojej Zuzi słodką przekąskę – nie – nie przekąskę, takie małe Coś, a jednak rozpieszcza podniebienie. cudowne zwłaszcza na pochmurny deszczowy dzień – taki jak u nas dzisiaj. Niebo płacze od rana, ale buzia dziecka uśmiechnięta :).

W zależności na co mamy apetyt koktajl może być podany na zimno lub na ciepło :).

Mus karobowy – energetyzująca łagodność

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 1
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • Pół filiżanki migdałów lub orzechów (jakichkolwiek)
  • 3 kopiaste łyżki proszku karobowego (inaczej mączka świętojańska) – najlepiej surowy, organiczny
  • 4 banany mrożone
  • Wanilia
  • 2 małe łyżeczki syropu klonowego (można dodać miodu lub 2 daktyle)

Przygotowanie:

  1. Orzechy i migdały moczymy uprzednio w wodzie minimum godzinę. Dajemy 3 kopiaste łyżki stołowe proszku Karobowego, 4 banany pokrojone w kostkę, wanilię do smaku i 2 małe łyżeczki syropu klonowego. Jeśli nie mamy syropu możemy go zastąpić miodem lub daktylami. Wszystko blendujemy i podajemy z orzechami lub migdałami jako zdrowy podwieczorek.

  2. Karob jest zdrowssa alternatywa dla kawy i kakao

Published on by

Tagi: , , , , , , , , , ,

komentarzy 7

  1. Acia 6 lipca 2012 at 01:16 Reply

    Joasiu pyszne :-)uwielbiam ,dziekuje za przepis 🙂

  2. wyroby betonowe 24 lipca 2012 at 19:25 Reply

    I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again!

  3. official site 31 sierpnia 2012 at 12:50 Reply

    rather useful stuff, all in all I picture this is worthy of a book mark, thank you

  4. Agata 3 grudnia 2013 at 19:16 Reply

    A gdzie można kupić karob organiczny? Szukam od dłuższego czasu i nie mogę znalaźć

  5. you could check here 16 lutego 2015 at 19:29 Reply

    I simply want to tell you that I’m all new to blogs and really loved you’re website. Very likely I’m going to bookmark your website . You absolutely come with fabulous writings. Bless you for sharing your website page.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *