Pyszne surowe sushi, które mozna przygotować samemu w domu. Na pewno przygotowując je zaskoczysz znajomych wyśmienitym smakiem i pomysłowością.
Surowe sushi
Składniki:
- 2 arkusze nori
- 1 cukinia
- 1 pomidor
- 1 awokoda
- kiełki fasoli
- kiełki lucerny
- pasta wasabi do smaku
Przygotowanie:
-
Pokrój odpowiednio: cukinię w paski, pomidor w plasterki i cienko awokado. Każdy arkusz Nori równomiernie rozłozyć. Następnie położyć płasko plasterkii cukini, pomidorów, awokado, fasoli i i kiełki lucerny. Zawinąć rolkę nori. Począwszy od krawędzi najbliższej ciebie, placami owinąć szczelnie nori wokół warzyw. Używając małej ilości wody, zwiliż koniec nori opuszkami palców. Delikatnie schowaj wszystkie warzywa, które wychodzą na obu końcach rolki.
-
Podawać można w całości lub pociąć na kilka części ostrym nożem. Zanurz w sosie wasami lub innym. Pasta wasabi to ostry japoński chrzań dodawany praktycznie do każdego sushi – można użyć róznych past, niekoniecznie ostrych.
-
Delektuj się cudownym smakiem egzotycznej potrawy :).
-
Smacznego :).
Tagi: przepisy , przepisy witariańskie , raw food , surowa dieta , surowe jedzenie , surowe sushi , witarianizm
Hej, cudne, dodaję też mango, ale kiełków nigdy, bo się boję
Byl czas, ze ja ich sie balam, ale co tam nie taki diabel straszny jak go maluja
Witaj Joasiu….czekam na filmik,pozdrawiam bardzo serdecznie
Pyszności!
Simply wanna remark that you have a very decent internet site , I the pattern it really stands out.
Super pomysł! Pysznie to wygląda. Może kiedyś się skuszę, by kupić nori