Moc i sila w soku z arbuza, rozkoszuj sie smakiem

sok z arbuza

Oprocz zielonych sokow sok z arbuza to u mnie prawie codziennosc przez ostatnie 3 miesiace 😉 Za niedlugo konczy sie na nie sezon tutaj w Navarre, ale juz widze jak dochodza do siebie slodkie figi, winogrona, nasze pomidory dostaja czerwonych kolorow, salata jest coraz wieksza, trzeba zaczac robic sok z trawy, wiec swiat roslin ma wiele do zaoferowania wiec czekam na nowe.

Idea, ze mlodosc jest jedynie kwestia wstrzykniecia sobie wlasciwej substancji chemicznej lub naprawy  krnabrnego genu jest kuszaco prosta. W oczach wielu osob, wlacznie z gerontologami nauka dlugowiecznosci ostatecznie sprowadza sie do magicznego pocisku czy substancji, ktora odwroci tendencje naszych komorek do starzenia sie. Pojawiaja sie coraz nowsze tabletki, za ktore trzeba placic mnostwo kasy. Gabinety kosmetyczne maja wiele do zaoferowania, a przeciez w naszej kuchni mozemy stworzyc piekne kolorowe i nie naszprycowane chemia zielone „laboratrium,” dzieki ktoremu bedziemy mieli wplyw nie tylko na nasze zdrowie, wyglad ale i samopoczucie, prawda?

Usmiech dla wszystkich stawiam 🙂

Fajnego dnia Wam zycze.

Zajrzyjcie tutaj, poczytajcie i delektujcie sie sokiem z arbuza.

 

Wasza Witarianka

 

Tagi: , , , , , , ,

Komentarze: 8

  1. Kill Bill 1 września 2016 at 12:51 Reply

    Arbuz ma więcej likopenu niż pomidory. Witaminę C, E, PP. Skórka arbuza ma chlorofil i cytrulinę, która odstrasza ponad 100 chorób. No i mamy około 300 odmian arbuza.

    • Joanna Balaklejewska 3 września 2016 at 08:45 Reply

      To prawda, niektorzy twierdza, ze arbuzy nie maja wiele do zaoferowania. Oprocz smaku tyle dobrodziejstw, no i odmian! 😉

  2. Kocurek 1 września 2016 at 19:51 Reply

    Oczyszczalam sie sokiem z arbuza przez tydzien, polecam, bo warto 🙂 Teraz wprowadzam wiecej zieleniny, bo odpuscilam na wakacjach. Nie przyznam sie co jadlam bo wstyd, ale znowu piers do przodu, chce sie dobrze czuc 🙂

  3. joanna 1 września 2016 at 20:23 Reply

    Teraz w sezonie kupuję 7-8 (8-9 kilowych) sztuk arbuza. Jest nas 4. Zjadamy je w tydzień. Najlepsze są te z jasną plamą. A przy stukaniu w owoc słyszymy ‚pusty’ dźwięk. Uwaga- czy skórka jest cała! Czerwony miąższ- to słodszy okaz. Pycha, pyszota!!! Większość dni tego lata zaczynam arbuzem 🙂
    Pięknie zaczął się wrzesień u nas- dzień ciepły i słoneczny- jak w zeszłym roku!
    Ciepła i słońca Każdemu! 🙂

    • Joanna Balaklejewska 3 września 2016 at 08:44 Reply

      Sezon, az sie prosi aby korzystac z dobrodziejstw arbuza 🙂 Wspaniale jest to, ze arbuzem mozna sie najesc, moj Sunny od rana prosi o arbuza i potrafi zjesc go naprawde sporo. U nas rowniez piekny wrzesien, uwielbiam te pore roku, lubie patrzec na drzewa, jak sie zmieniaja, chociaz tutaj w Navarre jesien jest inna niz w Polsce, wciaz piekna. Usciski 🙂

  4. Ronald 3 września 2016 at 08:48 Reply

    Prawda jest taka, niektóre warzywa i owoce wcale nie odchudzają, a wręcz mogą tuczyć. Do grupy owoców, którą powinnaś ograniczyć należy właśnie arbuz.

  5. joanna 3 września 2016 at 16:39 Reply

    🙂 I bardzo pięknie, że mogą pomóc, gdy zabiedzone ciało wymaga odnowy. Jesteś na surówce- to się regulujesz. Jeżeli jesz ‚wszystko’- dbaj o połączenia 🙂
    Asia będzie wyglądać tak samo, a z czasem coraz lepiej- mimo, że pewnie zjada arbuza z jego tłustymi pestkami. Tak- to połączenie- bardzo naturalne- zakryte w owocu- ze skarbami w środku!!!
    Pozdrawiam wrześniowo 🙂 Dziki wyłażą ze swych kryjówek, bo fajne smaki spadają im z drzew!!
    Dzisiaj mix pogody, ale Gdynia ciepła i tego Wam życzę!!!

  6. Kasia 4 września 2016 at 07:00 Reply

    Kolejne mity, że owoce są tuczące. 😀 😀 Arbuzy to są jedne z najmniej kalorycznych owoców, którymi możemy najadać się do syta, zawieraja cytrulinę, a ona odchudza. Owoce są bardzo zdrowe. Zawsze lepiej przesadzić z owocami niż z cukierkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *